Generator Databar

Pasul 1
din 7

Selecteaza tipul de scanare pentru care vrei sa generezi un cod de bare.
Aceasta selectie se va putea anula/schimba ulterior doar dupa Reset.
Apoi da click pe butonul Continua.

    


Tipurile de scanare

(informatii ajutatoare ca sa selectezi tipul de scanare corect)
 
Scanare
omnidirectionala la POS

Scanerele omnidirectionale utilizeaza "retele de raze de scanare liniare sau curbe, cu directii variabile". Acestea sunt proiectate pe simbol si, una sau mai multe raze vor reusi sa strabata toate barele si spatiile simbolului, indiferent de orientarea acestuia. Majoritatea scanerelor omnidirectionale sunt laser. Scanerele orizontale din supermarket-uri, montate sub o fereastra de sticla pe care sunt plimbate ambalajele reprezinta cea mai frecvent utilizata forma de scanere omnidirectionale.
Scanare
manuala

Pentru articolele foarte mici sau greu de marcat, cum sunt cosmeticele, au fost create trei tipuri de simboluri care sa satisfaca cerintele de identificare: GS1 DataBar Stivuit, GS1 DataBar Limitat, GS1 Trunchiat. Aceste simboluri permit codificarea numai a identificatorului unic de articol, GTIN, fara informatie suplimentara. Datorita dimensiunilor reduse, aceste simboluri nu pot fi citite eficient la POS cu scanere omnidirectionale si vor fi citite cu scanere de tip bagheta sau scanere laser portabile.
Scanare
cu camera in farmacie

Scanerele bidimensionale utilizeaza camera si tehnici de procesarea imaginii pentru decodificarea simbolurilor de coduri de bare. Acestea sunt, in general, utilizate in aplicatiile din domeniul industriei farmaceutice si de sanatate, si permit citirea oricarui tip de cod, inclusiv a celor de tip DataMatrix. Pentru aplicatiile din sectorul sanitar se recomanda utilizarea GS1 DataBar Expandat, GS1 DataBar Expandat Stivuit si GS1 DataMatrix, simboluri care permit codificarea de informatii suplimentare fata de GTIN.
Scanare
in distributia generala

In distributia generala de marfuri, unde cerintele de identificare sunt variate si posibilitatile de scanare de asemenea, se pot utiliza atat simbolurile DataMatrix cat si toate cele sapte tipuri de simboluri din familia DataBar. Simbolurile se vor alege in functie de dimensiunea articolului, spatiul disponibil pe eticheta si, in primul rand, in functie de cantitatea de informatie care se doreste a fi codificata.